(Oktober 2006)

Dhr. H. Juffer heeft een doctoraalscriptie geschreven over dr. Jan Daniel de Lind van Wijngaarden (1862 – 1939). De scriptie is biografisch van opzet en heeft een theologische toespitsing, vanwege de verandering van zienswijze aan het eind van zijn leven. De omvang is 48 pagina´s. U kunt deze scriptie bestellen door € 9,75 (incl. verzendkosten in Nederland) over te maken op rekeningnummer: ‘3475 17 722' t.n.v. ‘ H. Juffer , Elspeet'. In de omschrijving duidelijk uw telefoonnummer vermelden en eventueel het aantal exemplaren. Via internet heb ik bij ‘zoek op nummer' al uw adresgegevens. Hebt u een geheim nummer, dan bel ik u op voor het adres. Als het bedrag op mijn bankrekening staat, streef ik ernaar dat u de scriptie binnen een week in huis hebt. Wanneer ze op zijn, dan moet ik nieuwe maken en dan duurt het iets langer, maar dan laat ik u dat weten.

Mijn gegevens zijn:

Drs. H. Juffer

Gerstweg 32

8075 BZ Elspeet

0577 49 11 38 (niet op zondag)

h.juffer@kliksafe.nl

Uiteraard zijn de prijswijzigingen bij de kopieerderij voorbehouden.

(Mei 2006)

Welkom……

……op de website van de familie de Lind van Wijngaarden , die ontsproten is uit het huwelijk van onze voorouders Jan Daniël de Lind van Wijngaarden (1862-1939) en Alida Helena Beens (1865-1944) en hun 7 kinderen.

De website is onder andere bedoeld om de Stamboom , die Jan van (Jan Daniël) enkele jaren geleden heeft gemaakt, te presenteren en een stuk historie van onze familie te illustreren aan de hand van brieven en foto's .

Ook hebben we zojuist naast de oorspronkelijk gepubliceerde foto's van de familiereunie van 2005 inmiddels ook foto's van eerdere reünies op deze website gezet (met dank aan Daan van Dalen die deze evenals foto's van de stamfamilie heeft gescand uit de albums, verzameld door zijn helaas recentelijk overleden zus Hans).

Daarnaast is het nog steeds de bedoeling om per tak (kind van de eerste generatie; zie menu aan de bovenrand) een beeld te bieden van de verschillende generaties die zijn ontsproten aan onze voorouders. Wij doen nogmaals een dringend beroep om een foto met korte toelichtingen van gezinnen/families toe te sturen om te publiceren, waardoor een levendig beeld kan ontstaan van de familie zoals die door de jaren heen zich heeft ontwikkeld. De eerste inzendingen zijn te vinden onder de tak van Kees en onder de tak van Jan Daniel.

Verder is het de bedoeling om links op te nemen naar persoonlijke websites van familieleden en/of van hun onderneming.

De website wordt onderhouden door Menno (van Jan) en Mees (van Kees), beide kleinzonen van Jan Daniël en Nel. Meer over de ontwikkeling en de financiering van de website en het leveren van input hiervoor is te vinden onder Website .

We zullen jullie op de hoogte houden van belangrijke verdere ontwikkelingen rond de site en hopen op een regelmatig bezoek en op veel input en andere reacties, zoals een berichtje in het gastenboek .

Mees en Menno de Lind van Wijngaarden (klik op de foto voor verzenden e-mail)